Naleśniki z parówką i serem

Kiedy nie mamy czasu na gotowanie to  Piotrek smaży naleśniki. Wtedy można z nich wyczarować dania na słodko, na słono, czy na ostro. Naleśniki wytrawne doskonale nadają się na śniadanie, obiad i kolację. Polecam naleśniki z parówką i serem z dodatkiem keczupu, można je podgrzać w piekarniku lub mikrofalówce i zjeść na ciepło.

A może przygotujecie naleśniki pikantne z farszem z kurczaka i warzyw?

SKŁADNIKI na 4-6 naleśników z parówką i serem :

  • 1 szklanka mąki,
  • 1/2 szkl. mleka,
  • 1/2 szkl. wody gazowanej
  • 1 jajko,
  • szczypta soli,
  • olej do smażenia
  • cienkie parówki o wysokiej zawartości mięsa
  • ser żółty
  • keczup pikantny

PRZYGOTOWANIE: Przygotować farsz: z parówek ściągamy osłonki jeśli je mają (najlepsze są naturalne), ser kroimy w cienkie plastry. Przygotować naleśniki wg przepisu: 1 jajko ubić z solą, dodać 1 szkl. mąki, po 1/2 szkl. wody i mleka, dokładnie wymieszać i smażyć na gorącym oleju z obu stron. Na każdy naleśnik kładziemy plastry sera, na nich parówkę, przez środek robimy pasek z keczupu i zwijamy. Wstawiamy na chwilę do mocno nagrzanego piekarnika lub na 2 minuty do kuchenki mikrofalowej, parówka będzie ciepła, a ser będzie się lekko ciągnąć.  Naleśnik z parówką i serem jest bardzo sycący, więc powinniśmy liczyć po 2 naleśniki na głowę.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

4 myśli nt. „Naleśniki z parówką i serem

  1. Pingback: Naleśniki z pieczarkami - Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

  2. Pingback: Wiosenne naleśniki - Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

  3. Pingback: Torcik naleśnikowy z serem i rukolą - Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

  4. Pingback: Parówki w cieście francuskim - Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *