Lutenica – bałkański przysmak

Z Premium Rosa współpracuję już jakiś czas. Lubię ich produkty, mają  szeroką gamę smacznych, aromatycznych produktów, dbają o ich jakość, do tego są przygotowywane bez polepszaczy, barwników i konserwantów. Owoce zastosowane do produkcji Premium Rosa pochodzą z ekologicznie czystych terenów Polski. Ich produkty polecane są jako pyszne dodatki do napojów, deserów, pieczywa i innych potraw.

Na rynku pojawiła się nowość Premium Rosa tym razem warzywna:  Lutenica łagodna i pikantna, są to pyszne, aromatyczne  sosy dla fanów bałkańskich smaków.

Wiem, że Lutenica jest pyszna, gdyż miałam ją okazję przetestować w schabie po bałkańsku

zupa z owoców morza

Lutenica produkowana jest w Bułgarii, a w jej skład wchodzi pieczona papryka, pomidory, a w pikantnej wersji również bakłażan – połączone z aromatycznymi ziołami. Te składniki tworzą skoncentrowaną mieszankę warzywną w czystej postaci.

Lutenica świetnie się sprawdzi  w daniach na grilla oraz jako dodatek do innych posiłków, zup, sosów. Jest gęsta, ma głęboki kolor.  Nie zawiera chemicznych dodatków  – jest w 100% naturalna.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

3 myśli nt. „Lutenica – bałkański przysmak

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *