Owoce morza z makaronem gwiazdki i warzywami na sałacie to dzisiejsza propozycja na obiad.
Składniki:
250 g mieszanki morskiej (kalmary, omułki, krewetki koktajlowe
1 opakowanie Fit up – pikantny z błonnikiem chili i suszonymi pomidorami
1 opakowanie surimi
2 łyżki oliwy z oliwek
2 szklanki ugotowanego makaronu gwiazdki
1 sałata rzymska
1/2 opakowania warzyw na patelnię
sól morska ziołowa Kamis
kolorowe zioła do sałatek Kamis
Przygotowanie:
Makaron gotujemy z kostką z 2 łyżeczkami soli, przelewamy zimną wodą i odcedzamy na durszlaku. Mieszankę morską przelewamy wrzącą wodą, odcedzamy i marynujemy oliwą wymieszaną z Fit up – pikantny z błonnikiem chili i suszonymi pomidorami, następnie owoce morza podsmażamy 2 minuty, dodajemy warzywa na patelnię doprawiamy solą, przykrywamy pokrywką i dusimy razem 5 minut. Dodajemy ugotowany makaron gwiazdki i mieszamy. Sałatę rzymską rozkładamy na talerzu, wykładamy owoce morza wymieszane z makaronem i warzywami, posypujemy kolorowymi ziołami do sałatek.