Owoce morza z makaronem

Owoce morza z makaronem gwiazdki i warzywami na sałacie to dzisiejsza propozycja na obiad.
IMG_1987

Składniki:

250 g mieszanki morskiej (kalmary, omułki, krewetki koktajlowe

1 opakowanie Fit up – pikantny z błonnikiem chili i suszonymi pomidorami

1 opakowanie surimi

2 łyżki oliwy z oliwek

2 szklanki ugotowanego makaronu gwiazdki

1 sałata rzymska

1/2 opakowania warzyw na patelnię

sól morska ziołowa Kamis

kolorowe zioła do sałatek Kamis

Przygotowanie:

Makaron gotujemy z kostką z 2 łyżeczkami soli, przelewamy zimną wodą i odcedzamy na durszlaku. Mieszankę morską przelewamy wrzącą wodą, odcedzamy i marynujemy oliwą wymieszaną z Fit up – pikantny z błonnikiem chili i suszonymi pomidorami, następnie owoce morza podsmażamy 2 minuty, dodajemy warzywa na patelnię doprawiamy solą, przykrywamy pokrywką i dusimy razem 5 minut. Dodajemy ugotowany makaron gwiazdki i mieszamy. Sałatę rzymską rozkładamy na talerzu, wykładamy owoce morza wymieszane z makaronem i warzywami, posypujemy kolorowymi ziołami do sałatek.

IMG_1990

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *