Gulasz z kiełbasą i pieczarkami

Gulasz z kiełbasą i pieczarkami.

Pomysł na ten prosty, ale kolorowy gulasz z parówkami i warzywami wpadł mi do głowy rano, gdy nie miałam pomysłu na obiad. Zapomniałam wyjąć z zamrażarki mięso, a w lodówce niby wszystko było, ale pomysłu jakoś brakowało. W lodówce miałam cienkie paróweczki, pomidory siekane w puszce i pieczarki w plastrach również w puszce.
Danie wyszło, gdyż gulasze to jednogarnkowe dania, które właściwie robią się same, no prawie same 😉  i do tego Gulasz z kiełbasą i pieczarkami smakował. Mimo to dla większości będzie to proste, skromne danie, no i do tego z puszek i na dodatek z parówkami!
gulasz z pieczarek, parówek i pomidorówGulasz z kiełbasy i pieczarek

Polecam też:
gulasz z kiełbasą i warzywami
pikantny gulasz z serc
gulasz wołowy
gulasz z podrobów z pieczarkami

Przepis na gulasz z kiełbasą i pieczarkami

5 cienkich cielęcych parówek
1 puszka pieczarek w plastrach – 290 g
1 puszka krojonych pomidorów w soku – 400 g
100 ml śmietanki 30%
1 łyżka oleju
sól, pieprz, czerwona ostra papryka do smaku

Do podania makaron fusilli

Przygotowanie gulaszu z kiełbasą i pieczarkami z dodatkiem pomidorów:

Parówki kroimy w grubsze plastry. Rozgrzewamy olej, wrzucamy odsączone pieczarki, podsmażamy, dodajemy krojone pomidory z sokiem, dusimy do odparowania. Następnie dodajemy pokrojone paróweczki,  wlewamy śmietankę, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką. Zagotowujemy całość i dusimy jeszcze ok. 5 minut, aby smaki się połączyły Jeśli gulasz jest za gęsty można go rozrzedzić wrzącą wodą. Gorący gulasz podałam z makaronem fusilli, ale można zjeść z chlebem. Smacznego!
gulasz z pieczarek, parówek i pomidorówgulasz z pieczarek, parówek i pomidorów

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

Jedna myśl nt. „Gulasz z kiełbasą i pieczarkami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *