Najlepsze przepisy ze szparagami. TOP 10 przepisów na szparagi. Edyt. 14 przepisów na szparagi. Sezon na szparagi czas zacząć. Szparagi, ach szparagi, maj i czerwiec to okres, w którym białe i zielone szparagi królują na naszym stole. Są nie tylko smaczne, ale i zdrowe. Gdy przychodzi na nie sezon na naszym stole nie może ich zabraknąć. Szparagi to sezonowe warzywo bardzo popularne w Wielkopolsce, jak przystało na mieszkańców tego regionu przygotowujemy je na różne sposoby. Zawsze je lubiłam, obojętnie jak przygotowane. Można je zrobić grillowane, z wody, w pizzy lub tarcie lub z sosem holenderskim, albo podać w postaci zupy krem – możliwości jest wiele. Ja najbardziej lubię grillowane szparagi zawinięte w szynkę parmeńską, lub boczek. Piotrek ma zaś 2 swoje ulubione przepisy na białe szparagi: gotowane szparagi z sosem holenderskim i gotowane szparagi z bułką tartą i masłem, podane tak samo jak fasolka szparagowa,
Zobaczcie, z czym najlepiej podawać szparagi i jak przyrządzić proste, smakowite dania z białymi i zielonymi szparagami.
Polecam nasze najlepsze przepisy ze szparagami. Wybraliśmy 14 najlepszych przepisów ze szparagami, znajdziecie poniżej, kliknijcie w link nad zdjęciem, to przeniesiecie się na wybrany przepis na blogu.
Grillowane szparagi w szynce szwarcwaldzkiej.
Naleśniki ze szparagami
Zapiekanka. Klopsiki wieprzowe ze szparagami i makaronem
Jaglane muffiny ze szparagami i szynką
Kremowa zupa szparagowa z białych i zielonych
Białe szparagi polecam zaś podawać z sosem holenderskim
Pizza ze szparagami
tarta ze szparagami
grillowane szparagi do Faszerowane piersi kurczaka
Zupa szparagowa ekspresowa z zielonych szparagów
Szparagi w cieście francuskim z szynką i serem
Szparagi marynowane na zimę
Szparagowe cordon bleu
Ja muszę się przyznać, że nigdy nie jadłem szparagów. Muszę się w końcu odważyć i spróbować tej wersji z boczkiem 😉
Naleśników e szparagami jeszcze nie jadłam. Chętnie spróbuję tego przepisu 🙂
Uwielbiam szparagi, szczególnie zielone 🙂
Sezon na szparagi jest zdecydowanie zbyt krótki, więc warto wpisać je szybko do wiosenno-letniego menu. Szczególnie w takich postaciach jak w Waszym TOP10! 😉 Świetny blog!
Pingback: Szparagi marynowane na zimę - Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Jakoś nie po drodze mi ze szparagami, ale myślę, że muszę się do nich przekonać 🙂