Zupa szparagowa ekspresowa

Zupa szparagowa ekspresowa. Najprostsza i najszybsza zupa z zielonych szparagów.

Jeden z najprostszych na świecie przepisów na krem ze szparagów pojawia się właśnie na blogu . Jest to wersja błyskawiczna. Gotowanie tej zupy jest łatwe i szybkie, bez obierania szparagów. Zupa krem jak z najlepszej restauracji.

Nie zawsze obowiązki lub chęci pozwalają nam na dłuższe spędzanie czasu w kuchni. Ale czy z braku czasu lub braku ochoty na długie gotowanie nie możemy zjeść naprawdę coś pysznego i zdrowego? Poniższy krem szparagowy jest doskonałym przykładem dania, które pozwala nam zaoszczędzić czas.

Sezon szparagowy dopiero się zaczyna, więc wykorzystajmy to i ugotujmy pyszną zupę szparagową i podajmy ją np. z grzankami

Sezonowa zupa z zielonych szparagów.
Składniki:

1 pęczek zielonych szparagów (500 g)
kilka łyżek np. domowego mleka kokosowego lub śmietanki 30%
Sól morska i pieprz do smaku
domowe grzanki

Sposób przygotowania ekspresowej zupy z zielonych szparagów:
Myjemy szparagi i odłamujemy ich zdrewniałe końcówki, pod naciskiem same pękną we właściwym miejscu. Szparagi kroimy na mniejsze kawałki, przekładamy do garnka i zalewamy wodą, aby były przykryte. Gotujemy do miękkości pod przykryciem. Następnie dodajemy kilka łyżek mleka kokosowego lub śmietany i miksujemy np. blenderem na gładki krem szparagowy. Doprawiamy zupę do smaku solą i pieprzem.
Proponuję posypać zupę domowymi grzankami, szczypiorkiem lub prażonymi na suchej patelni pestkami słonecznika lub dyni. Błyskawiczna zupa ze szparagów jest gotowa. Smacznego 🙂
Ekspresowa zupa szparagowa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.