Wątróbka z jabłkiem, cebulą i majerankiem. Uwielbiam podroby, a szczególnie wątróbkę, kupuję ją regularnie i często przygotowuję wątróbkę.na różne sposoby, nie tylko dla tego że wątróbka jest tania, ale dlatego, że wątróbka jest bardzo smaczna.:
Wątróbka z karmelizowanym jabłkiem i cebulą
Smażona wątróbka z mango i pomidorkami
Wątróbka w sosie z majerankiem
Wątróbka pieczona z jabłkiem i śliwkami
Wątróbka drobiowa w sosie chili
Wątróbka ze szpinakiem i pomidorkami
Wątróbka wieprzowa panierowana palce lizać
Wątróbka drobiowa w ziołach prowansalskich
Wątróbka drobiowa smażona z cebulką
Aromatyczne danie z wątróbką w roli głównej. Smażona wątróbka z jabłkiem, cebulą i majerankiem, w takim zestawieniu smakuje wyśmienicie. Obiad szybki, tani i bardzo smaczny 🙂
Wątróbka z jabłkiem, cebulą i majerankiem, składniki na 2 porcje :
500 g wątróbki drobiowej
1 cebula
1 jabłko
suszony majeranek
sól, pieprz do smaku
1 łyżka masła klarowanego i 1 łyżka oleju
Sposób przygotowania przepisu Wątróbka z jabłkiem, cebulą i majerankiem. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Wątróbkę płuczemy i osuszamy na ręczniku papierowym.
Masło i olej rozgrzewamy na patelni, dodajemy wątróbkę i cebulę, smażymy z każdej strony na średnim ogniu aż wątróbka i cebula będą lekko złociste. Kilka razy mieszamy.
Jabłko dzielimy na kawałki, dodajemy do wątróbki, przykrywamy i dusimy 2-3 minuty aż jabłka zmiękną. Doprawiamy majerankiem, solą i pieprzem. Podajemy z ziemniakami lub pieczywem.