Jajka z majonezem i kawiorem z pstrąga to nasza kolejna propozycja na tegoroczną Wielkanoc. Ten przepis na jajka Jajka z majonezem i kawiorem z pstrąga jest idealny na święta wielkanocne, inne okazje i bez okazji też jest idealny!. Bo my Polacy uwielbiamy jajka z majonezem. Jajka z majonezem, to klasyka kuchni polskiej, najprostszy sposób podania jajek ugotowanych na twardo. Jajka z majonezem i kawiorem z pstrąga, robi się identycznie jak zwykłe jajka z majonezem, tylko dodatek kawioru z pstrąga powoduje, że zwykłe jajka robią się niezwykłe.
To prosty przepis na urozmaicenie gotowanych jajek z majonezem. Jeśli szukacie innych przepisów na faszerowane jajka to zaglądnijcie tutaj, na blogu znajdziecie też przepisy na serniki i wielkanocne babki.
Składniki na jajka z majonezem i kawiorem z pstrąga, w zależności od ilości jajek:
Jajka ugotowane na twardo, 2 połówki na osobę
kawior z pstrąga, po ½- 1 łyżeczki w zależności ile jest połówek jajek
majonez, 1 łyżeczka na pół jajka
szczypiorek
sól i pieprz do smaku
Przepis na jajka z majonezem i kawiorem z pstrąga. Jajka wkładamy do zimnej wody i jak zacznie się woda gotować, gotujemy jeszcze 8 minut, odlewamy wodę, zalewamy zimną wodą i studzimy. Jajka obieramy ze skorupek, kroimy na pół , doprawiamy delikatnie solą.
Na każdą połówkę jajka nakładamy po łyżeczce majonezu, doprawiamy pieprzem, na środku kładziemy po ½ lub 1 łyżeczce kawioru z pstrąga, dekorujemy np. szczypiorkiem. Smacznych Świąt.