Jajka z majonezem i kawiorem z pstrąga

Jajka z majonezem i kawiorem z pstrąga to nasza kolejna propozycja na tegoroczną Wielkanoc. Ten przepis na jajka Jajka z majonezem i kawiorem z pstrąga jest idealny na święta wielkanocne,  inne okazje i bez okazji też jest idealny!. Bo my Polacy uwielbiamy jajka z majonezem. Jajka z majonezem, to klasyka kuchni polskiej, najprostszy sposób podania jajek ugotowanych na twardo. Jajka z majonezem i kawiorem z pstrąga, robi się identycznie jak zwykłe jajka z  majonezem, tylko dodatek kawioru z pstrąga powoduje, że zwykłe jajka robią się niezwykłe.
jajka z majonezemjajka z majonezem

To prosty przepis na urozmaicenie gotowanych jajek z majonezem. Jeśli szukacie innych przepisów na faszerowane jajka to zaglądnijcie tutaj, na blogu znajdziecie też przepisy na serniki i wielkanocne babki.

Składniki na jajka z majonezem i kawiorem z pstrąga, w zależności od ilości jajek:
Jajka ugotowane na twardo, 2 połówki na osobę
kawior z pstrąga, po ½- 1  łyżeczki w zależności ile jest połówek jajek
majonez, 1 łyżeczka na pół jajka
szczypiorek
sól i pieprz do smaku

Przepis na jajka z majonezem i kawiorem z pstrąga.  Jajka wkładamy do zimnej wody i jak zacznie się woda gotować,  gotujemy jeszcze 8 minut, odlewamy wodę, zalewamy zimną wodą i studzimy. Jajka obieramy ze skorupek, kroimy na pół , doprawiamy delikatnie solą.

Na każdą połówkę jajka nakładamy po łyżeczce majonezu, doprawiamy pieprzem, na środku kładziemy po ½  lub 1 łyżeczce kawioru z pstrąga, dekorujemy np. szczypiorkiem. Smacznych Świąt.
jajka z majonezem

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *