Krewetki w cieście francuskim

Przepis, który nie wymaga dużych nakładów czasu i pracy. Tym przepisem przekonałam Piotra do smaku owoców morza. Krewetki w cieście francuskim i mieszanką ziaren są świetną przekąską, można je podać na Sylwestra.

Składniki

ciasto francuskie gotowe 0.7 opakowania
krewetki 18.0 sztuk
oliwa 1.0 łyżka
mix ziaren słonecznika sezamu siemienia 9.0 łyżeczek
sól czosnkowa 1.0 łyżeczka
przyprawa pikantna 1.0 łyżeczka

2/3 ciasta francuskiego pokroić na kwadraty,na każdym kawałku ułożyć po 2 krewetki, symetrycznie do siebie, posypać je solą czosnkową, doprawić przyprawą pikantną, posmarować oliwą, oraz każdy kwadrat obsypać mixem ziaren ze słonecznika, sezamu i siemienia lnianego. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 170 stopni z termoobiegiem, piec 15 minut. Wyciągnąć, podawać z sosem sałatkowym.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *