Mini tartinki z ciasta francuskiego (Finger Food)

Finger Food to różne przekąski „na jeden kęs”. Mogą to być tartinki, koreczki, kanapeczki, roladki i wszelkie inne różności.
Zauważyłam, że na blogu poszukiwane są inspiracje na różne przekąski, pokażę Wam jak w prosty sposób przygotować mini tartinki z ciasta francuskiego. W farszu nie ma żadnych ograniczeń oprócz tego, że tartinki mają być na jeden kęs! mini tartinki z ciasta francuskiego będą doskonałe na Sylwestrowe przyjęcie.

Mini tartinki z ciasta francuskiego z miękkim serem pleśniowym Castello Blue, czerwoną papryką i czarną oliwką Finger Food

Mini tartinki z ciasta francuskiego

Składniki:

1 opakowanie ciasta francuskiego

1 opakowanie sera pleśniowego Creamy Blue

1/2 czerwonej papryki

kilkanaście czarnych oliwek

1 jajko

Przygotowanie:

Z ciasta francuskiego specjalnym nożem z falistą końcówką kroimy małe kwadraty. Jajko mieszamy za pomocą widelca. Za pomocą silikonowego pędzelka smarujemy każdy kawałek ciasta rozkłóconym jajkiem i sklejamy po 2 kawałki ciasta. Ser pleśniowy kroimy w małe kostki, paprykę w paseczki. Oliwki kroimy na pół. Na każdym kawałku ciasta układamy paseczek papryki, kawałek sera i połówkę oliwki. Wszystkie te składniki lekko dociskamy do ciasta i wkładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Blachę wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy w temp. 180 stopni 15 minut.

Smacznego.

Mini tartinki z ciasta francuskiego

Mini tartinki z ciasta francuskiegoMini tartinki z ciasta francuskiego

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

Jedna myśl nt. „Mini tartinki z ciasta francuskiego (Finger Food)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *