Mini kanapki z łososiem (Finger Food)

Finger Food to wszelakie przekąski „na jeden kęs”. Mogą to być koreczki, kanapeczki, roladki i wszelkie inne różności.
Przed każdą imprezą poszukiwane są na blogu inspiracje na różne przekąski, pokażę Wam jak w prosty sposób przygotować mini kanapki wytrawne. W farszu nie ma żadnych ograniczeń oprócz tego, że kanapki mają być na jeden kęs! mini kanapki z łososiem będą doskonała na Sylwestrowe przyjęcie.

Mini kanapki z łososiem i serem ricotta, czyli wytrawne Finger Food.

Mini kanapki z wędzonym łososiem

Składniki:

2 kromki chleba żytniego

1 kopiasta łyżka sera Ricotta

2 plastry wędzonego łososia z pieprzem

szczypta pieprzu cayenne

czarne oliwki

koperek

Przygotowanie:

Z chleba należy odkroić skórkę. Ser ricotta przekładamy do miseczki, 1 plaster wędzonego łososia kroimy w kosteczkę, dodajemy do sera, dodajemy szczyptę pieprzu cayenne i dokładnie mieszamy. Połową pasty smarujemy jedną kromkę, przykrywamy drugą kromką chleba, dociskamy i smarujemy resztą pasty. Złożony chleb kroimy na 8 kwadratów. Drugi plaster łososia kroimy w paski i zwijamy w różyczki. Każdą różyczkę łososia układamy na powierzchni każdego kwadratu. Oliwki kroimy w plasterki i wraz z koperkiem dekorujemy powierzchnię każdej mini kanapeczki.

Smacznego.

Mini kanapki z wędzonym łososiemMini kanapki z wędzonym łososiemMini kanapki z wędzonym łososiemMini kanapki z wędzonym łososiem

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

4 myśli nt. „Mini kanapki z łososiem (Finger Food)

  1. Pingback: Mini vol-au-vent z serem ricotta i łososiem (Finger Food) - Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię i dom

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.