Sałatka z owocami morza z czosnkiem, roszponką i pomidorami

Sałatka z owocami morza z czosnkiem, roszponką i pomidorami

IMG_8746

Składniki:

250 g mieszanki morskiej (kalmary, omułki, krewetki koktajlowe

2 ząbki czosnku

2 łyżki oliwy z oliwek

1 łyżeczka przyprawy bałkańskiej

garść roszponki

1/2 pomidora

sól do smaku

Przygotowanie:

Mieszankę morską przelewamy wrzącą wodą, odcedzamy na durszlaku. Następnie podsmażamy je na 2 łyżkach oliwy wraz z 2 ząbkami czosnku przeciśniętymi przez praskę. Doprawiamy je solą i przyprawą bałkańską, podsmażamy 5 minut, Roszponkę rozkładamy na talerzu, wykładamy mieszankę z patelni, obkładamy ósemkami pomidorów.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *