Jajka zapiekane

Jajka zapiekane w kokilkach z dodatkiem suchej kiełbasy krakowskiej, sera brie z orzechami i szczypiorku.

Składniki:

– 4 jajka
– 2 plastry kiełbasy krakowskiej
– plaster sera brie z orzechami
– szczypiorek
– sól i pieprz kolorowy do smaku

Przygotowanie: Kiełbasę i szczypiorek kroimy w kostkę. Plaster sera brie kroimy na pół a następnie na kawałki. Pokrojoną kiełbasę i połowę sera wsypujemy do szklanych kokilek, dodajemy połowę szczypiorku, wbijamy po 2 jajka do każdej kokilki, delikatnie solimy, gdyż ser jest dosyć słony. Wsypujemy resztę szczypiorku i sera. Wstawiamy do kuchenki mikrofalowej nastawionej na maksimum na 2 minuty. Po wyjęciu doprawiamy świeżo zmielonym kolorowym pieprzem.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.