Wrapy z sałaty, czyli Coś na ząb, zrobiłam wegetariańskie Wrapy z sałaty rzymskiej. To idealne, lekkie, dietetyczne śniadanie. Mała główka sałaty rzymskiej (ja kupuję w Lidlu, są pakowane po 3 sztuki), 1 ser mozzarella i 1 pomidor wystarczy aby najadły się dwie osoby. Ja po zjedzeniu 2 sztuk byłam już syta. Gdyby zamienić szczypiorek na bazylię to można stwierdzić, że to inaczej podana sałatka Caprese. W tym wrapie z sałaty nie ma majonezu, ale jak chcecie to możecie podbić smak dodając majonez lub sos z jogurtu i majonezu.
Można wrapy przygotować z sałaty lodowej, która doskonale sprawdza się we wrapach z różnym nadzieniem. Wystarczą 3 liście na wrap. W tym przypadku można eksperymentować ze smakami, zmieniać je i cieszyć się smakiem letnich wrapów z sałaty! Polecam przygotować wrap z sałaty z tuńczykiem, wrap z salami lub z szynką lub wrap wege z samymi warzywami.
Składniki
mała główka sałaty rzymskiej
1 pomidor
1 ser mozzarella
długi szczypiorek
sól i czerwony pieprz
Przygotowanie:
Rozdzielamy liście sałaty rzymskiej, po 4 sztuki na jeden wrap. Na każdym liściu kładziemy trochę dłuższe niż sałata 4 słupki pomidora, 4 słupki sera mozzarella, szczypiorek, całość doprawiamy solą i czerwonym pieprzem. Wszystko zawijamy w zgrabny pakiecik, związujemy szczypiorkiem, aby wrap się nie rozpadł i podajemy od razu. Zjadamy z wielkim apetytem!
Fantastyczny pomysł ,zapamiętam 🙂
Wygląda świetnie, muszę to wypróbować 😉
Bardzo fajny pomysł
Pingback: Łódeczki Caprese. Kanapki z sałaty rzymskiej - Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pingback: Wielkanocna sałatka z tuńczykiem - Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Fajny pomysł!