Wrapy z sałaty rzymskiej

Coś na ząb, czyli Wrapy z sałaty rzymskiej to idealne, lekkie, dietetyczne śniadanie. Mała główka sałaty rzymskiej (ja kupuję w Lidlu są pakowane po 3 sztuki), 1 ser mozzarella i 1 pomidor wystarczy aby najadły się dwie osoby. Ja po zjedzeniu 2 sztuk byłam już syta. Gdyby zamienić szczypiorek na bazylię to można stwierdzić, że to inaczej podana sałatka Caprese.

Wrapy z sałaty rzymskiejWrapy z sałaty rzymskiej

Składniki

mała główka sałaty rzymskiej
1 pomidor
1 ser mozzarella
długi szczypiorek
sól i czerwony pieprz

Przygotowanie:

Rozdzielamy liście sałaty rzymskiej, po 4 sztuki na jeden wrap. Na każdym liściu kładziemy trochę dłuższe niż sałata 4 słupki pomidora, 4 słupki sera mozzarella, szczypiorek, całość doprawiamy solą i czerwonym pieprzem. Wszystko zawijamy w zgrabny pakiecik, związujemy szczypiorkiem, aby wrap się nie rozpadł i podajemy od razu. Zjadamy z wielkim apetytem!

Wrapy z sałaty rzymskiej

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

6 myśli nt. „Wrapy z sałaty rzymskiej

  1. Pingback: Łódeczki Caprese. Kanapki z sałaty rzymskiej - Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

  2. Pingback: Wielkanocna sałatka z tuńczykiem - Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.