Roladki z tortilli z szynką i warzywami

Roladki z tortilli z szynką i warzywami. Planujesz już sylwestrowe menu? Może ten prosty przepis cię zainspiruje . Z tą szybką przekąską z gotowej tortilli przygotujesz najpyszniejszą imprezę w 2016 roku! Bez smażenia! Na ostatnia chwilę! Można te pyszne, proste Roladki z tortilli z szynką i warzywami przygotować, gdy goście pukają już do naszych drzwi! Gotowe placki tortilli wsytarczy posmarować sosem lub majonezem i obłożyć ulubionym farszem, ja proponuję wykorzystać jako farsz do roladek z tortilli gotowaną szynkę, kolorowe papryki, świeżego ogórka, oraz sałatę lodową.

A jak macie czas i ochotę to możecie podobne roladki przygotować z naleśników:
roladki z wędzonym łososiem
naleśniki bez jajek z szynką i sałatą

Jak przygotować roladki z tortilli z szynką i warzywami? Nie ma nic prostrzego od tej przystawki!
Składniki
, średnio 1 tortilla na osobę:
placki tortilli
plastry gotowanej szynki
majonez
sałata lodowa
czerwona i żółta papryka
1 ogórek szklarniowy

Przygotowanie:

Placki tortilli smarujemy majonezem w takiej ilości jak lubimy, możemy też je posmarować serkiem kanapkowym, ziołowym lub sosem czosnkowym.

Szynkę kroimy w cienkie plastry, ogórka i paprykę w słupki.

Na plackach tortilli układamy kolejno: liście sałaty, plasterki szynki, żółtą i czerwoną paprykę, oraz ogórka. Każdy placek tortilli ciasno zwijamy w rulonik. Kroimy na kawałki o szerokości około1,5 cm. Smacznego!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.