Zimno, głodno i do domu daleko… to żart, ale najlepszy sposób na rozgrzewkę w chłodny dzień to zupa. Zupa może być w naszym menu nawet wtedy gdy liczymy kalorie.
Dzisiaj na tapecie, mega szybka, mega smaczna, o soczystym zielonym kolorze zupa – Dietetyczna zupa z zielonego groszku na bulionie warzywnym z posypką z mini pumpernikla.
Co potrzebujemy?Mrożony zielony groszek (ok. 300g), bulion warzywny (500 ml), szczypta pieprzu cayenne, kleks jogurtu i kawałek mini pumpernikla. Blender też się przyda 😉
Zagotowujemy bulion, wrzucamy groszek na 5 minut, gotujemy, doprawiamy pieprzem cayenne i ewentualnie solą, miksujemy, ale niezbyt dokładnie, gdyż to nie ma być zupa krem, przelewamy do szklanych naczyń, robimy kleksiki z jogurtu i ścieramy mini pumpernikiel. Błyskawiczna zupa.
Ale jak macie ochotę na zupę z zielonego groszku, aksamitnie gładką, z większa ilością kalorii, to polecam ten przepis.
Po inne dietetyczne przepisy zapraszam tutaj.
Faktycznie prosta, musi być smaczna! No i ten piękny zielony kolor 🙂
Pychotka! A ten kolor! Oszałamiający 🙂
Własnie dzisiaj miałem okazję spróbować KREM Z PIECZAREK .Palce lizać!
Właśnie dzisiaj miałem przyjemność spróbować KREM Z PIECZAREK. Palce lizać !