Dietetyczna zupa z zielonego groszku

Zimno, głodno i do domu daleko… to żart, ale najlepszy sposób na rozgrzewkę w chłodny dzień to zupa. Zupa może być w naszym menu nawet wtedy gdy liczymy kalorie.
Dzisiaj na tapecie, mega szybka, mega smaczna, o soczystym zielonym kolorze zupa – Dietetyczna zupa z zielonego groszku na bulionie warzywnym z posypką z mini pumpernikla.
Co potrzebujemy?Mrożony zielony groszek (ok. 300g), bulion warzywny (500 ml), szczypta pieprzu cayenne, kleks jogurtu i kawałek mini pumpernikla. Blender też się przyda 😉

Zupa z zielonego groszku

Zagotowujemy bulion, wrzucamy groszek na 5 minut, gotujemy, doprawiamy pieprzem cayenne i ewentualnie solą, miksujemy, ale niezbyt dokładnie, gdyż to nie ma być zupa krem, przelewamy do szklanych naczyń, robimy kleksiki z jogurtu i ścieramy mini pumpernikiel. Błyskawiczna zupa.

Ale jak macie ochotę na zupę z zielonego groszku, aksamitnie gładką, z większa ilością kalorii, to polecam ten przepis.

Po inne dietetyczne przepisy zapraszam tutaj.

Zupa z zielonego groszkuZupa z zielonego groszku

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

4 myśli nt. „Dietetyczna zupa z zielonego groszku

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *