Zupa pomidorowa (krem)

Często jak gotuję rosół, to następnego dnia przygotowuję na jego bazie zupę pomidorową. Smak Zupy pomidorowej w postaci kremu zaskoczył wszystkich, zjadł ją nawet Rafał, który warzywa odsuwa na bok, szczególnie marchewkę. Nie było ich widać i zjadł wszystko. Dodatek sera mozzarella doskonale wzbogacił jej smak. Zupa pomidorowa była pyszna.

Postanowiłam do przygotowania zupy pomidorowej wykorzystać:

– 1,5 litra rosołu
– warzywa z rosołu3 marchewki, 1pietruszkę, 1seler i 1 por,
– słoiczek dobrej jakości, wysokoprocentowego koncentratu pomidorowego,
– 1 łyżeczkę cukru
– czarny pieprz do smaku,
– mini kulki sera mozzarella
– świeża bazylia

Do zimnego rosołu z warzywami dodajemy słoiczek koncentratu pomidorowego oraz 1 łyżeczkę cukru, podgrzewamy. Wszystko dokładnie miksujemy, ja zawsze używam blendera Triblade, miksujemy nawet całe ziarna pieprzu, które dodały ostrości zupie.

Krem rozlewamy do talerzy, podajemy z mini serem mozzarella i świeżymi listkami bazylii.

Smacznego!

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

Jedna myśl nt. „Zupa pomidorowa (krem)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.