Paluszki francuskie z powidłami. Słodkie, domowe paluszki ciastka z ciasta francuskiego z powidłami. Proste, szybkie w przygotowaniu i pyszne domowe paluszki z ciasta francuskiego. Paluszki francuskie z powidłami można nadziać dowolną konfiturą, czy dżemem, ja posmarowałam domowymi powidłami.
Ciasto francuskie to produkt tani i uniwersalny, zawsze mam w lodówce opakowanie ciasta. Miłośnikom takich szybkich wypieków z ciasta francuskiego polecam słodkie francuskie rożki z jabłkami, przepis na słodkie roladki z powidłami.a dla miłośników wytrawnych przekąsek: pikantne roladki z ciasta francuskiego i parówki w cieście francuskim.
Szybka przekąska z ciasta francuskiego na słodko. Te francuskie paluszki robi się i piecze w ciągu 20 minut między obiadem, a kawą.
Co potrzebujemy aby zrobić Paluszki z ciasta francuskiego z powidłami i cukrem?
1 arkusz ciasta francuskiego,
powidła,
mleko do posmarowania ciasta
cukier do posypania (najlepiej gruboziarnisty)
Jak się robi paluszki francuskie z powidłami? Połowę arkusza ciasta francuskiego smarujemy powidłami, przykrywamy drugą połową ciasta, dociskamy, smarujemy mlekiem, posypujemy cukrem, ciasto tniemy w paski, przekładamy na blachę, pieczemy w 200 stopniach C ok. 12-15 minut. Studzimy lub jemy jeszcze gorące, takie ciepłe paluszki francuskie z powidłami najbardziej nam smakowały. Smacznego!
jak ja lubię ciasto francuskie!