Pomidory faszerowane wędzoną makrelą i jajkiem.
SKŁADNIKI:
- 1 filet z makreli z pieprzem
- 2 jajka
- 6 pomidorów
- 1 łyżka majonezu
- liście sałaty do dekoracji
PRZYGOTOWANIE: 2 jajka ugotować na pół twardo, żółtka mają być lekko ścięte. Jajka posiekać nożem i wsypać do miseczki. Z fileta z makreli ściągnąć skórę rozdrobnić i dodać do jajek. Do miski włożyć jeszcze 1 łyżkę majonezu. Dokładnie wymieszać składniki. Z sześciu pomidorów ściąć czubki za pomocą łyżeczki wydrążyć środki, pokrojony miąższ bez pestek dodać do masy i lekko wymieszać, masą faszerować pomidory. Liście sałaty ułożyć na podłużnym półmisku, na liściach ułożyć faszerowane pomidory i podajemy.