Zupa gulaszowa

Zupa gulaszowa wg Piotra

składniki:

  • porcja rosołowa ze skrzydłami duża – 1 sztuka
  • natka pietruszki (do dekoracji) – kilka gałązek – 1 sztuka
  • cebula – 1 sztuka
  • śmietana do dekoracji – 1 łyżka
  • marchew – 1 sztuka
  • papryczka zielona mała – 2 sztuki
  • seler – 1 sztuka
  • papryka czerwona słodka – 1 łyżeczka
  • olej – 1 łyżka
  • Węgierska zupa gulaszowa – 1 opakowanie
  • Boczek wędzony 1 cienki plasterek – 1 plaster
  • Bulion na wędzonym boczku  – 2 sztuki

sposób przygotowania:

  1. Porcję rosołową dzielimy na kawałki, zalewamy zimna wodą, gotujemy aż pojawią sie na powierzchni szumowiny, które zbieramy łyżką cedzakową, następnie dodajemy 2 kostki bulionu na wędzonym boczku Knorr, plaster boczku i gotujemy tak długo aż mięso będzie miękkie. Porcje wyciągamy z garnka, studzimy i obieramy mięso, które kroimy na małe kawałki. Na łyżce oleju podsmażamy na złoto cebulę pokrojoną w kostkę, dodajemy startą marchewkę na tarce o grubych oczkach oraz seler, na koniec dodajemy rozdrobnione mięso i lekko podsmażam. Następnie całość przekładamy do garnka z bulionem. Gotujemy całość i dodajemy pokrojone zielone papryczki.
  2. Opakowanie węgierskiej zupy gulaszowej Knorr mieszamy z 350 ml zimnej wody i wlewamy do garnka, gotujemy całość 15 minut, cały czas mieszając.
  3. Zupę przelewamy do miseczek, dekorujemy kleksami śmietany, natką pietruszki i pokrojonym ugotowanym boczkiem.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *