Uwielbiam proste desery z bitą śmietaną i owocami, dodatek ziaren granatu czyni deser bardzo orzeźwiającym.
SKŁADNIKI:
- 1/2 owocu granatu
- 330 ml śmietany kremówki
- 6 łyżek syropu z malin Polska Róża
- 1 galaretka malinowa
- 2 łyżki cukru pudru
PRZYGOTOWANIE:
Schłodzoną śmietankę ubijamy z cukrem pudrem i wstawiamy do lodówki do schłodzenia. Z połówki granatu wyciągamy ziarna do miseczki. Do 400 ml wrzącej wody dodajemy syrop malinowy, mieszamy i rozpuszczamy w płynie galaretkę malinową. Galaretkę z syropem malinowym rozlewamy do pucharków i wsypujemy połowę owoców granatu, zostawiamy do stężenia. Ubitą śmietankę wkładamy do szprycy z ozdobną końcówką i napełniamy pucharki. Posypujemy śmietanę pozostałymi ziarnami granatu.
Aaale pychota 🙂 Bita śmietana z kremówki jest sto razy lepsza niż ta z proszku.
Pewnie, że z kremówki to najlepsza bita śmietana:)