Deser z bitą śmietaną i owocami

Uwielbiam proste desery z bitą śmietaną i owocami, dodatek ziaren granatu czyni deser bardzo orzeźwiającym.

SKŁADNIKI:

  • 1/2 owocu granatu
  • 330 ml śmietany kremówki
  • 6 łyżek syropu z malin Polska Róża
  • 1 galaretka malinowa
  • 2 łyżki cukru pudru

PRZYGOTOWANIE:

Schłodzoną śmietankę ubijamy z cukrem pudrem i wstawiamy do lodówki do schłodzenia. Z połówki granatu wyciągamy ziarna do miseczki. Do 400 ml wrzącej wody dodajemy syrop malinowy, mieszamy i rozpuszczamy w płynie galaretkę malinową. Galaretkę z syropem malinowym rozlewamy do pucharków i wsypujemy połowę owoców granatu, zostawiamy do stężenia. Ubitą śmietankę wkładamy do szprycy z ozdobną końcówką i napełniamy pucharki. Posypujemy śmietanę pozostałymi ziarnami granatu.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

2 myśli nt. „Deser z bitą śmietaną i owocami

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.