Kolorowa surówka obiadowa

Surówki i sałatki to jest to co lubię najbardziej przygotowywać do obiadu!

Niezależnie od pory roku zawsze znajdę na straganie świeże warzywa i owoce, z których mogę  wyczarować surówkę, czyli pyszny dodatek do dania głównego.

Tym razem polecam do duszonej z cebulą wątróbki drobiowej, którą doprawiłam tylko solą, pieprzem i majerankiem podać pyszną, kolorową surówkę obiadową. Fantastyczna kolorowa surówka obiadowa została przygotowana z poszatkowanej czerwonej kapusty, marchewki pomarańczowej i żółtej, oraz pora, razem ok. 200 g posiekanych warzyw, po garści modrej  kapusty, obu marchewek i trochę pora. Sos do surówki zrobiłam z 2 łyżek oleju, 1 łyżeczki miodu, 1 łyżeczki musztardy francuskiej i 1 łyżki soku z cytryny, sól i pieprz do smaku. Może być zwykły sos winegret jaki przygotowałam do sałatki chlebowej.. Taka surówka to dodatek idealny do każdego mięsa!

surówka do obiadu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *