Naleśniki z serem i dżemem

Naleśniki z serem i dżemem wiśniowym

SKŁADNIKI:

  • 2 naleśniki
  • 2 kopiaste łyżki dżemu wiśniowego z całymi owocami
  • 2 kopiaste łyżki serka wiejskiego

PRZYGOTOWANIE: Usmażyć naleśniki: 1 jajko ubić z solą, dodać 1 szkl. mąki, po 1/2 szkl. wody i mleka, dokładnie wymieszać i smażyć na gorącym oleju z obu stron. , Rafał najpierw je naleśniki bez dodatków, a potem prosi o przygotowanie propozycji z dodatkami. Do przygotowania ich na słodko wzięłam 2 sztuki. Każdy z 2 naleśników trzeba posmarować 1 kopiastą łyżką dżemu wiśniowego z całymi owocami, przez środek naleśnika zrobić pasek z serka wiejskiego, naleśniki zwijamy ciasno w rulonik i przekrawamy na ukos przez środek naleśnika. Możemy zrobić również dekorację z serka i dżemu.

naleśniki ciasno zwinęłam w rulonik i przecięłam na ukos przez środek. Zrobiłam również dekorację z serka i dżemu. Każdy z 2 naleśników posmarowałam 1 łyżką dżemu wiśniowego przez środek naleśnika zrobiłam pas z serka wiejskiego
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.