KONKURS „Zupa od kuchni”

Zapraszam na KONKURS z firmą Winiary „Zupa od kuchni” – Zadanie konkursowe polega na podaniu pomysłu na przygotowanie jednej z zup z wykorzystaniem wybranego produktu z linii WINIARY POMYSŁ NA… zupę: zapiekaną francuską zupę cebulową, tajską z kurczakiem albo węgierską gulaszową z jakimś nietypowym, ale współgrającym z daną zupą dodatkiem.

Konkurs Winiary

 

 

  • Każdy może przesłać 1  zgłoszenie . Swoje odpowiedzi zostawiajcie pod tym wpisem konkursowym lub na mojej stronie na FB-ku wraz z e-mailem abym mogła się skontaktować ze zwycięzcą.
  • Czas trwania konkursu :

Konkurs trwa od 12.02.2013 – do 24.02.2013

  • Zwycięzców wybieram ja i ogłoszę ich w ciągu 3 dni po zakończeniu konkursu. DO DZIEŁA!

 Nagrody:

  • najlepszy pomysł zostanie nagrodzony kompletem miseczek do zapiekania zup (4 sztuki) i zestawem produktów, które zawierają po 2 sztuki każdej z zup z linii POMYSŁ NA.. zupę: francuskiej zapiekanej zupy cebulowej, tajskiej z kurczakiem oraz węgierskiej zupy gulaszowej.
    miseczkicebulowatajskawęgierska

 

 

 

 

  • pozostałych 9 najciekawszych pomysłów zostanie nagrodzonych zestawami produktów, które zawierają po 2 sztuki każdej z zup z linii POMYSŁ NA.. zupę: francuskiej zapiekanej zupy cebulowej, tajskiej z kurczakiem oraz węgierskiej zupy gulaszowej.

Ze względu na wysyłkę nagród, w konkursie mogą wziąć udział tylko osoby, których dane adresowe wskazują na zamieszkanie na terytorium  Polski.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

35 myśli nt. „KONKURS „Zupa od kuchni”

  1. Francuska zupa cebulowa: serowe ptysie lub serowe paluszki 🙂 ser+cebula=pycha 🙂
    Tajska zupa z kurczakiem: spring rolls albo kalmary w cieście
    Węgierska zupa gulaszowa: placuszki ziemniaczane albo kuleczki, pyzy może chrupiąca tortilla

  2. Tajska zupa z kurczakiem z bananami w ciescie

    Smak i zapach cudowny. W Anglii w restauracji tajskiej placi sie przy wyjsciu jedna kwote tj na pl ok 30 zl a wybiera sie potrawy i je jakie chce i z czym chce. Czas na zjedzenie takze nieograniczony, zakaz tylko wynoszenia. Ja zawsze wybieralam wlasnie tajska z bananami cieplymi w ciescie.

  3. Ugotować wegierska zupe gulaszowa wg przepisu na opakowaniu dodajac 2-3 ogorki kiszone pokrojone w drobna kostke. Podawac z grzanka posmarowana oliwa i roztartym czosnkiem., posypana parmezanem. Smaczna moja wersja tejze zupy.

  4. Najlepiej mojej rodzince smakuje francuska zapiekana zupa cebulowa , podaję ją z dodatkiem pokruszonego sera pleśniowego i pistacjami.
    Do zupy tajskiej z kurczakiem dodałabym czerwone, dojrzałe mango , pokrojone w kostkę.
    raczkamaria@wp.pl

  5. witam Cię Jolu, świetny konkurs i mam pytanie z nim związane: otóż czy zadanie konkursowe polega na podaniu tylko swojego pomysłu czy ma to być gotowy przepis i zdjęcie wykonanej przez nas zupy Winiary? Pomysł już mam ale wolę się upewnić 🙂 pozdrawiam

  6. Ja do zupki Tajskiej z kurczakiem Winiary dodałabym usmażone kurki i przed podaniem na każdą porcję zupki małą garść rzeżuchy, uprażony na delikatnie natłuszczonej patelni sezam i siemię lniane – dla wzmocnienia jej walorów smakowych, zapachowych i upiększenia całości 🙂
    abrzana@wp.pl

  7. Węgierska zupa gulaszowa – pychota! Ja robię ją tak :wołowina,pieczarki,papryka,ogórki korniszone,przecier pomidorowya na koniec dodać zupę węgierską, Czasami jak mam więcej czasu robię jeszcze do tej zupy bułkina parze:-) aneta-mich@wp.pl

  8. u mnie dodatkiem do zupy gulaszowej są KLUSKI ziemniaczane:
    4 ziemniaki ugotowane w wodzie około 400 g
    4 łyżki mąki pszennej i mięso z gotującej się zupki zmiksowane i doprawione pieprzem.

    Obieramy ziemniaki i gotujemy je w osolonym wrzątku do miękkości.
    Przeciskamy przez praskę lub rozgniatamy tłuczkiem.
    Dosypujemy mąkę i wyrabiamy ciasto takie by nie kleiło się bardzo do ręki.
    W razie potrzeby dosypujemy odrobiną mąki.

    Wyrobione ciasto kształtujemy w wałek i kładziemy na desce.Kroimy je na 1 cm placki.
    Wyciągnięte wcześniej mięso rozdrabniamy blenderem i doprawiamy do smaku pieprzem.
    Gotowy farsz wykładamy na kółka z ciasta ziemniaczanego. Zlepiamy je w kule. Gotowe kluski wrzucamy do zupy i gotujemy. Doskonale uzupełniają się z zupą i świetnie smakują .

    Iza28Nowak@op.pl

  9. Każdą z tych zup podała bym z lubczykiem :)LUBCZYK gości w każdej zupie , która gotuje dla mojego partnera :)Ma dużo właściwości zdrowotnych, jest równiez afrodyzjakiem :)Podpisuje się pod stwierdzeniem , że Lubczyk ma WIELKA MOC , to działa na partnera 🙂

  10. Zrobiłam zupę tajską z dodatkiem serka mozareli i suszonych prawdziwków, podałam ją we własnoręcznie upieczonych miseczkach z chlebka, do tego przygotowałam grzanki ze szczypiorkiem w kształcie serca, i ozdobiłam półmisek serduszkami wyciętymi z papryki:)

  11. Autentyczne, wyraziste i wspaniałe tajskie smaki sprawiają, że ciężko się oprzeć tej zupie wiec ugotuj WINIARY POMYSŁ NA… tajską zupę z kurczakiem wg przepisu na opakowaniu. Zrob nalesniki razowe
    1 szklanka mąki pszennej razowej
    1 jajko
    1 ½ szklanki mleka
    szczypta soli.
    Wszystkie składniki wymieszaj trzepaczka.Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Ciasto wstaw do lodówki na 15 min. Nagrzaną patelnie nasmaruj oliwą. Wlewaj na patelnie ciasto i smaz.
    Naleśniki po usmażeniu zroluj i po ostygnięciu kroic na 1 centymetrowe kawałki.
    Uloz w salaterce i zalej goraca zupa. Dodac odrobine wywaru z ryby lub sosu rybnego.Pycha

  12. „Tajską zupę z kurczakiem” podałabym z…

    Bread balls z trawą cytrynową i ananasem
    3 kromki świeżego chleba
    100 g twarogu półtłustego
    2 łyżki śmietany
    łyżka posiekanej trawy cytrynowej, zrumienionej na odrobinie oliwy
    plaster świeżego ananasa, pokrojony w kostk
    cebulka dymka, posiekana
    łyżeczka ulubionych ziół
    szczypta soli i pieprzu

    Chleb drobno pokroić, zblendować z twarogiem i śmietaną, aż utworzą jednolitą masę. Dodać trawę, ananasa, dymkę, doprawić solą, pieprzem i ziołami, wymieszać. Formować niewielkie kulki, podawać do zupy na dodatkowym półmisku.

    Pozdrawiam!

  13. Uwielbiam gulaszową! Taką mocno pikantną!
    Więc pewnie przygotowałabym właśnie ją i dodałabym do niej suszone w towarzystwie szafranu i chili mięso renifera, które tuż obok mięsa lamy czeka u mnie na jakieś zastosowanie. Dzięki czemu myślę, że tradycyjna zupa gulaszowa nabrałaby charakterystycznego smaku. I choć brzmi to jak zemsta na Mikołaju za nietrafione zeszłoroczne prezenty, to w rzeczywistości myślę – jest to ciekawe urozmaicenie.

    Pozdrawiam,
    senninha

  14. A ja podałbym gulaszową z pikantnymi pulpecikami i czosnkową bagietką! To idealne męskie połączenie! Uważam, że zupy powinny być sycące aby nie trzeba było zapychać się drugim daniem, a taka zupa byłaby świetna!

  15. Miałam przyjemność przygotowania każdej z tych zup i najbardziej do gustu przypadła mi francuska zupa cebulowa. Trochę z zapiekaniem miałam problem, bo nie posiadam w swej kuchni takich naczynek do zapiekania, ale na szczęście znalazł się malutki garnuszek, który też można było wsadzić do rozgrzanego piekarnika:).
    Tak zastanawiam się, jak inaczej można przygotować tą zupę… Ale czy tak świetnie smakująca i aromatyczna zupa wymaga udoskonalania? Ja uważam, że tej zupie nic już nie brakuje:). Jest pyszna zupa z cebulą i serem, do tego przesiąknięty aromatem składników „grzybek” z ciasta francuskiego. Jak dla mnie bomba! Jedynie można do takiej zupy dać więcej sera, jak ktoś jest jego wielbicielem:).

    Z zupy gulaszowej natomiast można zrobić sos do ziemniaków czy ryżu i wychodzi ciekawy pomysł na danie obiadowe. Nie dodaje się wtedy ziemniaka do zupy, a na koniec zagęszcza się całość zawiesiną z mąki i wody. Oczywiście można dodać do tego grzyby, bakłażana, pieczarki i inne ulubione warzywa – czym więcej tym lepiej:)
    Można też zamiast mięsa wieprzowego do zupy dodać malutkie mięsne kulki, pulpeciki i mogą one być z mięsa drobiowego:)

  16. Zupę gulaszową Winiary podałabym w wersji „po meksykańsku” – z białą i czerwoną fasolą, kukurydzą, mięsem mielonym, papryczką chilli i sporą ilością cebuli. Do tego opiekana ziołowa tortilla. Szczerze mówiąc przygotowałam już zupę w ten sposób i wszystkim bardzo smakowała 🙂

  17. Do węgierskiej zupy gulaszowej dodałabym dodałabym pyszne grzanki bardzo świeże usmażone przed podaniem zupki.Bardzo lubię tego typu dodatki do zup.Albo jako 2 pomysł do tej samej zupy dodałabym zacierki z ciasta jajecznego moja babcia dodawała zawsze do zup i były bardzo smaczne.

  18. Witam!
    Jeszcze nie miałam okazji spróbować, ale bardzo zaciekawiła mnie propozycja Winiary na tajską zupę z kurczakiem. Oprócz składników wskazanych przez producenta dodałabym do niej podsmażone na patelni krewetki koktajlowe z czosnkiem i imbirem. Myślę, że świetnie współgrałyby z aromatem i smakiem zupki, dodałyby jej także troszkę pikanterii oraz ciekawy akcent wizualny.
    Zupę przyprawiłabym także lekko kardamonem – lubię tą aromatyczną, rozgrzewającą przyprawę. Dodałaby takiego charakteru i pikanterii, lekko podkreśliła smaki i wyostrzyła je. Tak przygotowana zupa tajska byłaby wyśmienita!
    Pozdrawiam serdecznie!
    Renata D. – sheyla888@op.pl

  19. Pomysł na francuską zapiekaną zupę cebulową zrobić wg przepisu na opakowaniu,a do tego..

    Cebule w stylu grosseto

    5 dużych białych cebul
    200g mielonej wieprzowiny
    200g mielonej cielęciny
    1 jajko
    2 łyżki masła
    3 łyżki oliwy z oliwek
    150ml wytrawnego białego wina
    2 łyżki beszamelu
    50ml rosołu
    100ml sosu pomidorowego
    3 łyżki startego parmezanu
    sól, pieprz

    20 min w osolonej wodzie gotować cebule. Odcedzić i odciąć górną część cebuli,którą później wykorzystamy do przykrycia mięsnego farszu. Z cebuli wydrążyć środki ale pozostawić dosyć grube dno. Środek cebuli drobno kroimy i łączymy z mięsem. Przyprawiamy solą i pieprzem,a następnie wszystko to smażymy na patelni polanej oliwą. Kiedy mięso nabiera brązowego koloru dolewamy wino i rosół. Dusimy całość na wolnym ogniu. Odstawiamy i czekamy aż mięso wystygnie. Następnie wbijamy do farszu jajko,dodajemy beszamel i parmezan. Dokładnie mieszamy masę i faszerujemy każdą z cebul. Na wysmarowanej masłem blasze układamy cebule. Polewamy je sosem pomidorowym i pieczemy 30min w temp. 180 st. Podajemy na ciepło z francuską zupą cebulową WINIARY. Pyszne i syte! Smacznego.

  20. Witaj Jolu. Do węgierskiej gulaszowej podałabym mini langoszki węgierskie w wersji nie słodkiej a pikantnej, z nutą imbiru takie bez farszu i dobrze przyrumienione, tak przyrumienione aby chrupkały podczas konsumowania wraz z zupą 😉 Myślę że to bardzo fajne połączenie dwóch typowo węgierskich dań. Takiego langoszka można by maczać w tej zupie, chrupkać go po cichutku i delektować się smakiem całego dania. Pozdrawiam

  21. Mój pomysł na zupę tajską z kurczakiem to dodanie do niej orzeszków ziemnych z panierką kokosową. Te orzeszki to jedna z ulubionych tajskich przekąsek a w zupie z kurczakiem idealnie by się sprawdziły, tym bardziej że oryginalną zupę tajską z kurczakiem podaje się z dodatkiem mleka kokosowego. PYCHOTA

  22. Proponuję Tajską zupę z kurczakiem przygotować z dodatkiem kapusty pekińskiej (kurczak, marchewka, cukinia pokrojone koniecznie w słupki + kapusta pekińska również w słupki) i pod koniec gotowania dodać parę listków świeżego szpinaku. Całość posypać pokrojoną kolendrą. Bardzo polecam
    Aneta
    aneta.majchrzak@wp.pl

  23. Do zupy tajskiej dodałabym obowiązkowo krewetki posmażone na maśle z dodatkiem pietruszki i czosnku.Do tego co nieco soku z cytryny,imbiru i odrobina sosu sojowego.Ponadto marchewka pokrojona w słupki i na wierzchu posypana kiełkami fasoli mung.No i nic więcej nie trzeba oprócz pustego brzucha.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *