Ciasto francuskie z serem i szynką

Ciasto francuskie z serem i szynką . Roladki z ciasta francuskiego z szynką i serem. Na Sylwestra i Karnawał doskonale sprawdzają się roladki z ciasta francuskiego. To szybka przekąska, którą przygotowuje się w pół godziny. Roladki z ciasta francuskiego z szynka szwarcwaldzką, pikantnym  serkiem jalapeno, łagodną mozzarellą i słodką papryką były przygotowane na tegoroczny Sylwester..
roladki z ciasta francuskiego z serem i szynką roladki z ciasta francuskiego

Ciasto francuskie to jeden z produktów, który zawsze jest u nas w lodówce, doskonale sprawdza się do przygotowania słodkich ciasteczek jak i wytrawnych przekąsek, gdy mamy niespodziewanych gości to w 30 minut można z niego wyczarować świetne przekąski, ciasteczka, czy też inne dania np. tarty.

Francuskie roladki są idealne na przyjęcie, świetnie wyglądają ale i doskonale smakują.

Roladki z ciasta francuskiego są idealną sylwestrową i karnawałową przekąską. Inne pomysły na przekąski i przystawki znajdziecie TUTAJ.

Inne pomysły na dania z ciastem francuskim.

Na blogu najczęściej poszukiwanym przepisem z ciasta francuskiego są pikantne roladki z ciasta francuskiego z salami, szpinakiem i mieszanką meksykańską, te dzisiejsze będą następne.

Przepis na ciasto francuskie z serem i szynką

składniki:

  • 2 arkusze- ciasto francuskie
  • 1 opakowanie serka Philadelphia jalapeno
  • 200 g szynka szwarcwaldzka lub inna szynka wędzona
  • 1 żółta papryka, może być czerwona
  • tarta mozzarella
  • posiekany szczypiorek

Ciasto francuskie z serem i szynką:

Rozwijamy ciasto francuskie. Smarujemy ciasto serkiem Philadelphia jalapeno lub innym . Na cieście posmarowanym serkiem układamy plastry szynki szwarcwaldzkiej, posypujemy tartym serem mozzarella,posiekaną  papryką i szczypiorkiem, zostawiamy cienki pasek, który będzie zlepiony. Ciasto francuskie zwijamy w rulon, na końcu dociskamy ciasto aby się zlepiło. Następnie kroimy ciasto w krążki co ok. 1.5-2 cm. Krążki układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do temp. 200 stopni C, pieczemy ok. 20-25 minut w zależności od rodzaju piekarnika. Krążki wykładamy na talerz, są pyszne w smaku.Można do nich podać ulubiony dip. Smacznego!
roladki z ciasta francuskiegoroladki z ciasta francuskiego

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *