Przepis na kanapki imprezowe

Przepis na kanapki imprezowe w 3 smakach. 3 przepisy na kanapeczki na imprezę . Na prywatkę, parapetówkę, czy urodzinowe przyjęcie, niewielkiego rozmiaru kanapki są przystawką idealną. Zobacz nasze najlepsze przepisy na kolorowe kanapeczki na imprezę, z szynką, ze śledziem i z łososiem!

Kiedyś na domowe imprezy zawsze robiło się kanapki. My ten zwyczaj stosujemy do tej pory. Na nasze domowe imprezy zawsze przygotowujemy kolorowe mini kanapki, które są smaczne i do tego cieszą oko, są kolorowe i wyglądają bardzo apetycznie, są też poręczne bo to finger food na 2-3 kęsy. Tym razem przepis na sylwestrowe kanapki, na Karnawał też będą idealne.
finger food

Przepis na Przekąski i przystawki na różne okazje też bardzo polecamy.

Przepis na kanapki imprezowe jest bardzo uniwersalny, gdyż można je przygotowywać z dowolnych składników. Te zostały posmarowane solonym masłem i obłożone ogórkiem i rzodkiewką.
Na kanapki można położyć plasterek gotowanej lub wędzonej wędliny,  kawałki pieczonego mięsa, Doskonale sprawdzają  się też różne sery.  Można wykorzystać kolorowe warzywa, sałatę, czy zioła. Kanapki można posmarować masłem, majonezem, czy dowolnym serkiem kanapkowym! Gdy zrobimy dużo kanapek to nikt nie będzie głodny na imprezie.

Polecam kanapki imprezowe zrobić wcześniej, ułożyć je na paterze lub desce, zawinąć w folię spożywczą aby nie wyschły, wstawić do lodówki i czekać na gości, aby mogli się nimi od razu poczęstować.

Przepis na kanapki imprezowe, czyli mini kanapki klubowe.
przykładowe składniki:

Bagietka długa, w zależności od ilości gości 1-2 sztuki
Masło u nas solone, może być majonez lub dowolny serek kanapkowy
ogórki
rzodkiewki
do dekoracji: kapary, oliwki, kolorowe pomidorki koktajlowe
wędzony łosoś
plasterki szynki szwarcwaldzkiej
śledź marynowany lub śledzie w oleju

Sposób przygotowania kanapek imprezowych w 3 smakach:

Bagietki kroimy w kromki, każdą smarujemy masłem i kroimy na pół. Ogórki kroimy  w plasterki, a potem na pół, tak samo kroimy rzodkiewki. Koktajlowe pomidorki kroimy na ćwiartki.   Plastry szynki szwarcwaldzkiej są duże, więc kroimy je na pół i skręcamy ozdobnie. Plastry wędzonego łososia kroimy na mniejsze kawałki, śledzia kroimy w cienkie paski. Na wszystkich kanapkach kładziemy połówkę ogórka i rzodkiewki. Na 1/3  posmarowanych bagietek kładziemy zwiniętą szynkę i połówkę oliwki, dla wzmocnienia wbijamy wykałaczkę. Na kolejnej 1/3 kanapek  kładziemy kawałek śledzia i kapara, znów bijamy wykałaczkę, na ostatniej części 1/3 kanapek kładziemy kawałek wędzonego łososia i ćwiartki czerwonego pomidorka, wbijamy wykałaczkę. Smacznego!
finger foodPrzepis finger food

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.