Pasta z jajek i awokado
Przedstawiam prosty pomysł na weekendowe śniadanie: pasta z jajek i awokado na kanapkach, jest prosta do przygotowania, a świetnie smakuje 🙂 Pasta jajeczna z awokado, cebulką i szczypiorkiem, podana na pełnoziarnistym chlebie to doskonały pomysł aby rozpocząć dzień. Taka pasta będzie też świetnym dodatkiem do kanapek na karnawałowe spotkanie przyjaciół, podana w wersji tartinek na okrągłym pumperniklu lub na małych krążkach wyciętych z chleba będzie doskonałą przystawką.
Przygotowanie pasty jest bardzo łatwe i szybkie, polecam!
Polecam inne nasze przepisy z awokado:
Pasta z awokado i sałaty
Sałatka warzywna z awokado
sałatka z awokado, pomidorami i mozzarellą,
Sałatka z awokado, boczkiem i jajkiem w koszulce;
Sałatka z kurczakiem, pomarańczą i awokado,
Sałatka z awokado, granatem i mandarynkami
Sałatka jarzynowa z awokado
Polecam też zrobić pyszny Chłodnik z awocado
Składniki:
2-3 jajka ugotowane na twardo, rozdrobnione widelcem lub mikserem
1 dojrzałe awokado, obrane, bez pestki i pokrojone w drobną kostkę i skropione sokiem z sok z połowy limonki
1 łyżka majonezu
1/2 małej cebuli, bardzo drobno posiekanej
szczypiorek, drobno posiekane – ok. 1 łyżki
sól i pieprz do smaku
Przygotowanie pasty z jajek i awokado:
Mieszamy wszystkie składniki w misce, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Podajemy na chlebie lub na grzankach. Dekorujemy szczypiorkiem. Smacznego!
Ile jajek ?bo nie widzę w przepisie
2-3
Pingback: Pasta z jajek i szynki - Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię