Pasztetciki z ciasta francuskiego

Szybka kolacja dla dwojga, albo sposób na niespodziewanych gości. Paszteciki z ciasta francuskiego

Składniki:

  • ciasto francuskie – 1 opakowanie
  • Przyprawa w Mini kostkach Bazylia Knorr – 1 opakowanie
  • Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr – 1 opakowanie
  • pasztet drobiowy dobrej jakości – 1 opakowanie

Połowę ciasta francuskiego posmarować pasztetem drobiowym, posypać mini kostką Czosnkową i połową mini Bazylia, zwinąć dokładnie, łącze powinno znaleźć się pod spodem, pociąć po skosie na sześć kawałków, na środku każdego pasztecika zrobić lekkie nacięcie. Wstawić do gorącego piekarnika o temp. 200 stopni i piec około 15 minut. Podawać do Barszczu Ekspresowego Knorr, do którego również daję połowę mini kostki Czosnek Knorr i szczyptę majeranku.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.