Tartinki ze śledziem i konfiturą z czerwonej cebuli

Tartinki ze śledziem i konfiturą z czerwonej cebuli. Idealny sylwestrowy zestaw do zakąszania. Wystarczy wyciąć kółka z ciemnego chleba, albo kupić już gotowe przygotowane z pumpernikla i przygotować eleganckie tartinki z ciemnego chleba, na którym układamy po łyżeczce konfitury z czerwonej cebuli, oraz po kawałku śledzia. Tartinkę dekorujemy natką pietruszki.

Kanapeczki sylwestrowe ze śledziem i konfiturą z czerwonej cebuli:

tartinki ze śledziami i konfiturą z czerwonej cebuliDo czego podać konfiturę z czerwonej cebuli?

Przepis na konfiturę z czerwonej cebuli i na najlepsze śledzie z cebulą i pietruszką znajdują się na blogu. Wystarczy połączyć te dwa składniki i położyć na ciemnym chlebie, aby powstałą idealna sylwestrowa przekąska: Tartinki ze śledziem i konfiturą z czerwonej cebuli.
Konfitura z czerwonej cebuli  idealnie nadaje się do marynowanych śledzi,.
Polecam przygotować samodzielnie taką konfiturę z czerwonej cebuli. Przepis znajdziecie tutaj. Ta konfitura jest również pysznym dodatkiem do białej kiełbasy, do mięsa czy sera, ale też bardzo pasuje do marynowanych śledzi.

Łącząc marynowane śledzie ze słodko-kwaśną konfiturą z cebuli czerwonej powodujemy, że smaki się doskonale równoważą. Marynowane śledzie robię od wielu lat i przeważnie układam je na bagietce, na tartinkach z ciemnego chleba lub na małym okrągłym pumperniklu,  podobnie jak tatara ze śledzia z żurawiną, śledzie na kanapkach znikają w pierwszej kolejności. Dlaczego? Po pierwsze sam śledź w occie jest pyszny. Po drugie konfitura z czerwonej cebuli idealnie łączy w sobie smak kwaśny i słodki. To jest super opcja na Sylwestra!
Jak zrobić konfiturę z czerwonej cebuliśledzie wigilijne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *