Pizza o dwóch smakach

Kolejny przepis na pizzę, tym razem o dwóch smakach, wspólnym składnikiem jest polędwica i czerwona papryka, oraz nowa mieszanka przypraw Kotanyi Buritto, o typowo meksykańskim smaku  i dużo sera. Dodatkowym składnikiem jednej części pizzy jest młoda cukinia i czarne oliwki.

pizza

Składniki:

ciasto na pizzę znajdziecie tutaj

9 plastrów polędwicy sopockiej
25 dag sera żółtego
keczup do pizzy Pudliszki
mieszanka przypraw Buritto Kotany
1 czerwona papryka
1 młoda cukinia
kilkanaście czarnych oliwek

Przygotowanie:

Przygotowujemy ciasto na pizzę, rozkładamy je na blaszce, podnosząc delikatnie rant do góry. Powierzchnię ciasta na pizzę smarujemy keczupem do pizzy, obkładamy plastrami polędwicy, połowę ciasta obkładamy plastrami cukinii, posypujemy paseczkami papryki czerwonej, doprawiamy mieszanką przypraw Buritto i posypujemy startym serem. Pizzę wstawiamy na 30 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C, kroimy w kwadraty i rozkładamy na talerze, część z cukinią posypujemy plasterkami oliwek.

pizzapizza

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *