Sałatka śledziowa z rodzynkami i czarnymi oliwkami

Sałatka śledziowa z rodzynkami i czarnymi oliwkami

sałatka śledziowa

SKŁADNIKI:

  • 1 podwójny marynowany płat śledziowy
  • 1 płat marynowanej papryki
  • 2 łyżki rodzynek
  • 10 czarnych oliwek
  • 1 łyżka majonezu lub jogurtu greckiego.

PRZYGOTOWANIE: Z podwójnego płata śledziowego ściągnąć skórę i bardzo drobno go posiekać. W drobną kosteczkę pokroić również płat marynowanej czerwonej papryki. Dla zrównoważenia kwaśnego smaku marynaty dodać drobno posiekane rodzynki. Czarne oliwki pokroić w drobne paseczki. 1 oliwkę zostawić do dekoracji i kroimy ją w krążki. Wszystkie składniki wymieszać w metalowej misce, dodać 1 łyżkę majonezu lub jogurtu greckiego i dokładnie wymieszać. Sałatkę przełożyć do 4 okrągłych małych naczyń, dokładnie uklepać w nich sałatkę. Odwrócić naczynie i ustawić je na talerzu, sałatka powinna sama opaść. Udekorować sałatkę krążkami czarnych oliwek.

Udekorować sałatkę śledziową krążkami czarnych oliwek. Z podwójnego płata śledziowego ściągnąć skórę i bardzo drobno go posiekać Dla zrównoważenia kwaśnego smaku marynaty dodać drobno posiekane rodzynki Czarne oliwki  pokroić w drobne paseczki i dodać do reszty składników
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *