Sałatka śledziowa z jarzynami . Jarzynowa sałatka śledziowa, głównymi składnikami tej sałatki są marynowane śledzie i tradycyjna sałatka jarzynowa z puszki. Jeśli mamy więcej czasu, można samemu ugotować warzywa i je pokroić. Ale ja czasami lubię sobie ułatwiać życie 😉
Polecam też inne przepisy ze śledziami w roli głównej idealne na Boże Narodzenie.
SKŁADNIKI:
- 2 szt. podwójny marynowany płat (śledź marynowany)
- 1 opakowanie sałatki jarzynowej tradycyjnej Bonduelle
- 10 ogóreczków z chilli
- 1/2 pęczka szczypiorku
- kolorowy pieprz do smaku
- 1 kopiasta łyżka majonezu np. Winiary
PRZYGOTOWANIE: Z płatów śledziowych ściągnąć skórę i posiekać w cienkie paski. Sałatkę jarzynową dokładnie odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki wsypać do miski, dodać pokrojone w kostkę ogórki z chilli, wsypać posiekany szczypiorek i dodać 1 łyżkę majonezu, doprawić pieprzem kolorowym i dokładnie wymieszać. Sałatkę schłodzić w lodówce by składniki się „przegryzły”. Przekładamy następnie do kokilek. Smacznego!
Pingback: Marynowane ryby aromatyzowane - Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię