Śledzie wigilijne z marynowanymi grzybami

Śledzie wigilijne z marynowanymi grzybami, marynowaną papryką i ogórkami konserwowymi, czyli śledzie z mixem grzybowo-warzywnym doskonale nadają się na Wigilijny stół. Śledzie te oczywiście są przygotowane według pomysłu Piotra. Są bardzo smaczne i delikatne w smaku.
Śledzie wigilijneŚledzie wigilijne

SKŁADNIKI:

PRZYGOTOWANIE: Śledzie moczymy w wodzie, a najlepiej w mleku. Śledzie kroimy na małe kawałki i doprawiamy pieprzem. Przygotowujemy mieszankę: ogórki konserwowe, paprykę marynowaną kroimy w kostkę, grzyby marynowane kroimy na pół. Śledzie, paprykę i ogórki wsypujemy do miski, mieszamy. W słojach układamy warstwami marynowane grzyby, śledzie z mieszanką warzywną. Kiedy słoik będzie prawie pełny, zalewamy zawartość olejem do 3/4 wysokości słoja, dopełniamy zalewą octową z grzybów. Słoiki zamykamy i odstawiamy do lodówki. Po 2-3 dniach śledzie nadają się do konsumpcji. Bardzo polecam Śledzie wigilijne z marynowanymi grzybami i warzywami.

Wigilijne śledzie
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

4 myśli nt. „Śledzie wigilijne z marynowanymi grzybami

  1. Pingback: Śledzie wigilijne - Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

  2. Szukałam ciekawego przepisu na śledzie i Twój wydaje się być super. Już sam wygląd słoiczków ze śledziami „przyciąga oko”. Właśnie je zrobiłam i wędrują do lodówki w oczekiwaniu na wigilię.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *