Jajka faszerowane łososiem wędzonym

Na Wielkanocnym stole w naszym domu nie może zabraknąć  faszerowanych jajek. Na śniadanie Wielkanocne przygotowałam różne farsze do jajek faszerowanych, których podstawa jest majonez. Jajka faszerowane łososiem wędzonym z majonezem  to prosta i szybka przekąska na Wielkanocne śniadanie. Farsz do jajek przygotowałam z posiekanego wędzonego łososia z czarnym pieprzem, z  mini korniszonów z chilli, majonezu, żółtek jaj. Jajka faszerowane wędzonym łososiem to bardzo proste, smaczne i cieszące oko danie.  Łosoś wędzony z czarnym pieprzem doskonale nada się do Wielkanocnych potraw. Przygotowałam już jajka faszerowane łososiem wędzonym, ale w odrobinę innej konfiguracji składników tutaj

Do przygotowania jajek  można wykorzystać majonez kupny, jeśli nie chce mi się lub nie mam czasu zrobić domowy majonez to kupuję tylko Winiary. On najbardziej jest zbliżony w smaku do domowego.

Jajka faszerowane  łososiem wędzonym:

jajka faszerowane łososiem wędzonym

składniki:

  • 6 jajek + 6 gotowanych żółtek, które zostały z przygotowania myszek z sera
  • 2 łyżki majonezu Winiary
  • 2 plastry łososia wędzonego z czarnym pieprzem
  • 5 mini korniszonów z chilli
  • kawałek łososia do dekoracji
  • natka pietruszki

Przygotowanie: 6 jajek myjemy i wkładamy do rondelka, zalewamy je zimną wodą, dodajemy 1 łyżeczkę soli, doprowadzamy do wrzenia, gotujemy 8 minut, studzimy. Zawsze wychodzą idealne jajka na twardo. Obieramy jajka ze skorupek i przekrawamy na połówki. Łososia kroimy w drobną kostkę i dodajemy do roztartych żółtek z jajek, oraz pokrojonych drobno korniszonów z chilli. Do farszu dodajemy 2  łyżki  majonezu i dokładnie mieszamy. Farsz nabieramy łyżką i układamy na połówkach jajek.  Dekorujemy powierzchnię farszu kawałkami wędzonego łososia i natką pietruszki. Podajemy z sałatą, korniszonami, czarnymi oliwkami i marynowaną cebulka. Korniszony są bardzo pikantne więc nie stosujemy więcej przypraw.

Smacznego!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

Jedna myśl nt. „Jajka faszerowane łososiem wędzonym

  1. Pingback: Jajka faszerowane żółtym serem i szczypiorkiem - Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *