Jajka faszerowane żółtym serem i szczypiorkiem

Uwielbiam żółty ser. A Żółty ser ma chyba każdy w lodówce. Ja mogę go jeść ser krojąc go w kostkę. Ser idealnie nadaje się do kanapek, starty do zapiekanek czy do pizzy.

Ja postanowiłam ser wykorzystać do faszerowania Wielkanocnych jajek, pokrojony w drobną kosteczkę, wymieszany z żółtkiem, siekanym szczypiorkiem i odrobiną majonezu jest świetnym składnikiem farszu do jajek.

Jajka faszerowane żółtym seremJajka faszerowane żóltym serem

Na blogu istnieje sporo przepisów na faszerowane jajka, między innymi polecam:

Jajka faszerowane szynką

Jajka faszerowane łososiem wędzonym

Jajka faszerowane dla dzieci – myszki z sera

Jajka faszerowane wędzonym łososiem

Jajka faszerowane zielonym kremem

Jajka faszerowane farszem z szynki

Jajka z domowym majonezem i rzeżuchą

Pyszne Wielkanocne Jajka faszerowane żółtym serem i szczypiorkiem:

Jajka faszerowane żóltym serem

składniki:

  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 2 plastry żółtego sera
  • 1 łyżka sosu majonezowego wiosennego Winiary
  • sól i pieprz do smaku
  • siekany szczypiorek
  • do dekoracji: wąskie paseczki sera i szczypiorek

Przygotowanie:

Ser kroimy w kosteczkę.  Jajka obieramy i przekrawamy na pół. Żółtka wyjmujemy, rozgniatamy widelcem i dodajemy do sera. Doprawiamy solą, pieprzem, dodajemy sos majonezowy, posiekany szczypiorek i mieszamy. Pastę  można schłodzić, wypełniamy farszem połówki jajek. Dekorujemy szczypiorkiem oraz serem.

Smacznego!

Jajka faszerowane

 

 

 

 

 

 

 

 

Wielkanocne Smaki - edycja IV

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

Jedna myśl nt. „Jajka faszerowane żółtym serem i szczypiorkiem

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.