Okres około wielkanocny ma to do siebie, że lubię komponować różnorodne farsze do jajek. Jest już wiosna w sklepach, pojawiły się już nowalijki, aż żal by było aby ich nie wykorzystać! Tym razem proponuję jajka faszerowane nowalijkami: rzodkiewką, ogórkiem, oraz gotowanymi żółtkami, resztkami białek i natką pietruszki . Ten nowalijkowy farsz jest bardzo smaczny, tylko delikatnie doprawiony solą i pieprzem z dodatkiem odrobiny majonezu. A przygotowanie tego farszu jest niezwykle proste.
Jajka faszerowane rzodkiewką i ogórkiem będą smakować dzieciom, podobnie jak jajka – myszki z sera i rzodkiewki.
Jak nam zostanie trochę farszu nowalijkowego to możemy go zjeść ze smakiem bez niczego, podjadając go za pomocą łyżeczki
Jajka faszerowane nowalijkami na Wielkanoc:
- 4 jajka
- sól z pieprzem w młynku
- 1/3 ogórka
- pęczek rzodkiewek
- 1 łyżeczka siekanej natki pietruszki
- 1 łyżka sosu wiosennego z koperkiem
Przygotowanie: