Zupa brokułowa z serem feta i grzankami
- brokuł – 1 sztuka
- sól – 1 szczypta
- chilli – 1 szczypta
- pieprz – 1 szczypta
- gałka muszkatałowa – 1 sztuka
- Bulion na włoszczyźnie 1 sztuka
- słodka śmietana – 100 mililitrów
- grzanki paprykowe 1 opakowanie
- ser feta – 1/4 opakowania
Przygotowanie:
- Umyty brokuł dzielimy na różyczki, zalewamy wodą, zagotowujemy, dodajemy kostkę bulionu na włoszczyźnie i gotujemy do miękkości brokuła.
- Gdy brokuł jest odpowiednio miękki połowę odkładamy, a resztę miksujemy dokładnie na krem za pomocą blendera Triblade, następnie doprawiamy chilli, gałką muszkatałową, pieprzem i solą, gotujemy jeszcze chwilkę na małym ogniu dodajemy śmietanę, mieszamy ale już nie gotujemy.
- Rozlewamy do miseczek,wkładamy kawałki brokuła, dodajemy kawałeczki rozdrobnionego sera feta i posypujemy paprykowymi grzankami