Zupa brokułowa

Zupa brokułowa z serem feta i grzankami

  • brokuł – 1 sztuka
  • sól – 1 szczypta
  • chilli – 1 szczypta
  • pieprz – 1 szczypta
  • gałka muszkatałowa – 1 sztuka
  • Bulion na włoszczyźnie 1 sztuka
  • słodka śmietana – 100 mililitrów
  • grzanki paprykowe 1 opakowanie
  • ser feta – 1/4 opakowania

Przygotowanie:

  1. Umyty brokuł dzielimy na różyczki, zalewamy wodą, zagotowujemy, dodajemy kostkę bulionu na włoszczyźnie i gotujemy do miękkości brokuła.
  2. Gdy brokuł jest odpowiednio miękki połowę odkładamy, a resztę miksujemy dokładnie na krem za pomocą blendera Triblade, następnie doprawiamy chilli, gałką muszkatałową, pieprzem i solą, gotujemy jeszcze chwilkę na małym ogniu dodajemy śmietanę, mieszamy ale już nie gotujemy.
  3. Rozlewamy do miseczek,wkładamy kawałki brokuła, dodajemy kawałeczki rozdrobnionego sera feta i posypujemy paprykowymi grzankami
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.