Zupa z kurkami

Zupa z kurkami z dodatkiem makaronu, jarzyn i koperku.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Piotrek jak zwykle poszedł z psem do lasu i wrócił z kurkami.

SKŁADNIKI:

  • 2 garści kurek,
  • 1 łyżka koperku,
  • 1 opakowanie bulionu babuni z pietruszką,
  • 1/2 szkl. makaronu koraliki,
  • 1 szt. mała marchewka,
  • 1/4 seler,a
  • 1/2 łyżeczki soli

PRZYGOTOWANIE: Marchewkę i seler umyć i obrać ze skórki, następnie zetrzeć je na tarce o dużych oczkach. Zagotować 1 litr wody, dodać 1/2 łyżeczkę soli i chwilkę gotować wraz z warzywami, dodać 1 opakowanie bulionu drobiowego babuni z pietruszką, gotować aż się rozpuści, dodać 2 garści oczyszczonych i umytych, świeżych kurek, 1/2 szklanki makaronu koraliki i gotować wszystko 6-8 minut, dodać łyżkę świeżego koperku, jeszcze chwilkę gotować i rozlać do miseczek.

do zupy dodajemy łyżkę koperku, chwilkę gotujemy i rozlewamy do miseczek. do bulionu z warzywami dodajemy kurki i makaron koraliki na tym zdjęciu widać dokładnie wszystkie składniki zupy
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.