Pyszna przekąska przygotowana z naleśników, wędzonego łososia i twarogu. Roladki z łososia dodatkowo zostały doprawione siekanym koperkiem.
Ta przekąska jest szybka w wykonaniu, będzie doskonale się nadawać np. na rodzinne przyjęcie, czy też Sylwestrowe spotkanie z przyjaciółmi, bierze się ją do ręki, jest zwarta i nie rozpada się, jeśli będziecie mieć problem to można roladki spiąć wykałaczkami.
Przystawkę przygotowałam gdyż zostały naleśniki, które smażył Piotrek.
Sprawdzony przepis na naleśniki znajdziecie tutaj
Przepis na Roladki z wędzonego łososia.
- 4 szt. naleśniki,
- 200 g łosoś wędzony plastry,
- 1/2 op. twarogu chudego,
- 2 łyżki kwaśnej śmietany,
- sól i czarny pieprz do smaku
- koperek
- czarne oliwki
- 2 naleśniki smarujemy twarogiem wymieszanym ze śmietaną i doprawionym solą i pieprzem, posypujemy siekanym koperkiem, przykrywamy drugim naleśnikiem. Na drugim naleśniku układamy plastry wędzonego łososia i układamy obok siebie oliwki, ciasno zwijamy tworząc roladkę. Roladę kroimy na plastry ostrym nożem, rozkładamy na talerzu.
Roladki obkładamy plasterkami czarnych oliwek. Smacznego.
Pingback: Naleśniki koperkowe z jajkiem i warzywami - Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię i dom
Pingback: Naleśnikowe roladki z łososiem, sosem tatarskim i sałatą - Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię i dom