Naleśnikowe roladki z łososia wędzonego

Pyszna przekąska przygotowana z naleśników, wędzonego łososia i twarogu. Roladki z łososia dodatkowo zostały doprawione siekanym koperkiem.

Ta przekąska jest szybka w wykonaniu, będzie doskonale się nadawać np. na rodzinne przyjęcie, czy też Sylwestrowe spotkanie z przyjaciółmi, bierze się ją do ręki, jest zwarta i nie rozpada się, jeśli będziecie mieć problem to można roladki spiąć wykałaczkami.

Przystawkę przygotowałam gdyż zostały naleśniki, które smażył Piotrek.

Sprawdzony przepis na naleśniki znajdziecie tutaj

Przepis na Roladki z wędzonego łososia.

  • 4 szt. naleśniki,
  • 200 g łosoś wędzony plastry,
  • 1/2 op. twarogu chudego,
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany,
  • sól i czarny pieprz do smaku
  • koperek
  • czarne oliwki
  • 2 naleśniki smarujemy twarogiem wymieszanym ze śmietaną i doprawionym solą i pieprzem, posypujemy siekanym koperkiem, przykrywamy drugim naleśnikiem. Na drugim naleśniku układamy plastry wędzonego łososia i układamy obok siebie oliwki, ciasno zwijamy tworząc roladkę. Roladę kroimy na plastry ostrym nożem, rozkładamy na talerzu.

Roladki obkładamy plasterkami czarnych oliwek. Smacznego.

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

2 myśli nt. „Naleśnikowe roladki z łososia wędzonego

  1. Pingback: Naleśniki koperkowe z jajkiem i warzywami - Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię i dom

  2. Pingback: Naleśnikowe roladki z łososiem, sosem tatarskim i sałatą - Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię i dom

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *