Jajka z majonezem

Jajka z majonezem – czyli jajka z farszem z łososiowej pasty, posmarowane majonezem i ozdobione kleksem „kawioru” z wodorostów. Bardzo smaczne i cieszące oko danie, przystawka doskonała. Jajka z majonezem  były i będą stałym punktem w naszym świątecznym i Sylwestrowym menu. Proponujemy też inne przepisy na jajka i różne pomysły na farsze do nich:

Jajka faszerowane szynką
jajka faszerowane pieczarkami
jajka faszerowane żóltym serem
Jajka faszerowane dla dzieci – myszki z sera
Jajka faszerowane wędzonym łososiem
Jajka faszerowane zielonym kremem
Jajka faszerowane farszem z szynki
Jajka z domowym majonezem i rzeżuchą
jajka faszerowane pastą z awokado i szynki

Jajka z majonezem, pastą łososiową i kawiorem z wodorostów:

Jajka z majonezemJajka z majonezem


składniki:

  • jajka,
  • pasta kawiorowa
  • „kawior” z wodorostów
  • majonez delikatny
  • pomidory
  • czarny pieprz
  • sałata rzymska do dekoracji

Przygotowanie: 5 jajek myjemy i wkładamy do rondelka, zalewamy je zimną wodą, dodajemy 1 łyżeczkę soli, doprowadzamy do wrzenia, gotujemy 8 minut. Zawsze wychodzą idealne jajka na twardo. Zalewamy jajka zimną wodą aby ostygły. Obieramy jajka ze skorupek i przekrawamy na połówki i układamy na liściach sałaty rzymskiej lub półmisku do jajek. Połówki jajek smarujemy cienko  majonezem,  doprawiamy pieprzem, wyciskamy pastę łososiową, robimy kleks z „kawioru” z wodorostów i dekorujemy kawałkami pomidorków. Takie jajka to idealna przekąska na wszelakie uroczystości. Smacznego.

Jajka z majonezemJajka z majonezem

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

Jedna myśl nt. „Jajka z majonezem

  1. Pingback: 20 przepisów na jajka faszerowane - Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *