Roladki z kurczaka z serem i wędzonką

Roladki z piersi kurczaka z natką, musztardą sarepską, serem i wędzonką krotoszyńską to moja kolejna propozycja na danie mięsne przygotowane w parowarze. Kilka dni podałam Wam przepis na pyszne roladki z kurczakapasta paprykowa.

Roladki z kurczaka przygotowane w ten sposób są nie tylko pyszne, ale i małokaloryczne. W ciągu 30 minut możemy przygotować smaczną i jednocześnie zdrową (gotowaną na parze) przystawkę, wędlinę.

Roladki z kurczaka z serem i wędzonką tym razem przygotowałam z myślę o wykorzystaniu ich jako okład na kanapki, ale można je również podać jako obiad z dodatkiem ziemniaków i surówki.

Roladki z kurczakaRoladki z kurczaka

2 piersi z kurczaka
natka pietruszki
2 łyżki musztardy sarepskiej
4 plastry sera
4 plastry wędzonki krotoszyńskiej
sól
czarny pieprz
curry

Dwie pojedyncze piersi kurczaka wkładamy między folię spożywczą i rozbijamy tłuczkiem na dwa cienkie płaty. Każdy płat doprawiamy solą, pieprzem oraz odrobiną curry z obu stron, smarujemy od środka musztardą. Układamy plastry sera i wędzonki, oraz obsypujemy natką pietruszki. Następnie mięso ciasno zwijamy w rulon, owijamy roladki dokładnie folią spożywczą i układamy w pojemniku parowaru. Parujemy roladki 30 minut. Jeśli nie macie parowaru   zagotowujemy wodę w garnku, wkładamy roladki w folii do wody i gotujemy ok. 25 minut. Roladki wyjmujemy z folii, kroimy w grube plastry.

Roladki z kurczaka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

Jedna myśl nt. „Roladki z kurczaka z serem i wędzonką

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *