Miodowe ciasteczka owsiane

Miodowe ciasteczka owsiane jako produkt uboczny napoju owsianego. Ostatnio wymyśliłam sobie, że przygotuję domowe mleko owsiane, czyli  roślinne mleko z otrębów owsianych, mleko wyszło świetne, ale została owsiana pulpa. Co z nią zrobić? Wyrzucić? Trochę szkoda. Więc przygotowałam zdrowe ciasteczka owsiane fit, bez mąki, bez jajek i bez cukru! Do pulpy owsianej dodałam jedynie miód, mielone orzechy laskowe, siekane migdały i proszek do pieczenia.

Po zmiksowaniu składników, resztki masy oblizywałam z trzepaczki, takie były smaczne.

Pyszne  miodowe ciasteczka owsiane z orzechami i migdałami:

ciasteczka owsiane z orzechami i migdałami

ciasteczka owsiane
150 g pulpy z otrębów owsianych
100 g mielonych orzechów laskowych
50 g siekanych migdałów
3 łyżki miodu, * może być też erytrol to będą super fit, (albo ksylitol, czy stewia)
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Rozgrzewamy piekarnik do 150 ° C, blachę wykładamy papierem do pieczenia.

Pulpę owsianą przekładamy do misy blendera, dodajemy miód i miksujemy. Orzechy, migdały mieszamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy zmiksowaną owsianą masę. Mieszamy aż składniki dobrze się połączą. Mokrymi dłońmi robimy kulki i układamy na papierze do pieczenia. Pieczemy ciasteczka przez 25-30 minut lub do momentu aż będą złote. Wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do ostygnięcia

Mam nadzieję, że będą Wam smakować!

miodowe ciasteczka owsiane

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

6 myśli nt. „Miodowe ciasteczka owsiane

Skomentuj anonim Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *