Papryka faszerowana z air fryer

Papryka faszerowana z air fryer to moja propozycja na danie przygotowane w frytownicy powietrznej.

Papryki z air fryer o obniżonej wartości kalorycznej.
air fryer

Muszę przyznać, że odkąd air fryer jest w moim posiadaniu to nie ma dnia bym go nie używała, super się sprawdza nawet do zrobienia  zwykłych bułek pieczonych, a Mięso wieprzowe pieczone w air fryer to pieczeń idealna.

Paprykę lubię faszerować a dziś przygotowałam pyszny farsz wykorzystując mięso z rosołu z selerem, marchewką, ryżem i mielonym mięsem. Po nałożeniu farszu do papryk, po ich podpieczeniu posypałam je jeszcze tartym serem, dzięki czemu wierzch wyszedł pysznie chrupki. Naprawdę smaczne to wyszło, więc polecam!

Składniki na papryki faszerowane z air fryer:
Papryka faszerowana 3 sztuki,
250 g ugotowanego mięsa z rosołu, ugotowana marchewka i seler (wszystko zmiksowane)
250 g surowej wieprzowiny,
100 g ugotowanego ryżu *al dente),
natka pietruszki
trochę tartego sera i połówki pomidorków koktajlowych
sól i pieprz do smaku.

Jak przygotować paprykę faszerowaną z air fryer

Papryki kroimy na pół, usuwamy gniazdka nasienne. Wszystkie składniki farszu mieszamy razem, doprawiamy do smaku. Faszerujemy każdą połówkę papryki. Papryki faszerowane pieczemy w funkcji warzywa w 180 stopniach C przez 10 minut, po tym czasie posypałam tartym serem i obłożyłam plasterkami pomidorów koktajlowych. Piekłam jeszcze 5 minut na tej samej opcji. Smacznego!

Ps. piekąc w air fryer polecam zaglądać do maszyny w trakcie pieczenia raz czy dwa bo w zależności od ilości produktu danie może potrzebować 2-3 minuty mniej lub więcej aby było idealne.
air fryer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *