Koktajl warzywny z koperkiem. W okresie wiosennym lubię koktajle przygotowane się na zimnym jogurcie, kefirze, czy też na maślance. Koktajle warzywne zastępują normalne śniadanie lub kolację, gdyż są bardzo pożywne. Do tego taki koktajl warzywny ma mało kalorii, doskonale nadaje się jako składnik diety.Warzywa do koktajli nie muszą być obierane ze skórki, tylko wystarczy je dokładnie umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, a potem zetrzeć na tarce jarzynowej. Z ogórka wycięłam tym razem gniazdka nasienne, koktajl nie jest wtedy rozwodniony. Ja tym razem starłam warzywa na tarce jarzynowej. Tym razem koktajl przygotowałam z litra schłodzonego w lodówce kefiru, rzodkiewek i 1 ogórka. Doprawiłam całość solą i czarnym pieprzem, zakwasiłam sokiem z 1/2 cytryny oraz dodajemy posiekany koperek.
Można koktajle przygotowywać z różnych warzyw, można dodać sok ze świeżego buraka, koktajl warzywny nabierze wtedy fantastycznego, bordowego koloru, tak jak chłodnik z botwinki.
Koktajl warzywny z koperkiem jest bardzo zdrowy. Smacznego
Pingback: Koktajl warzywny ze szpinakiem - Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pingback: Mizeria z ogórków i śmietany - Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pingback: Koktajl z rukoli i kiełków - Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pingback: kefir Veggie ogórkowo-czosnkowy - Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię