Domowa kiełbasa drobiowa podsuszana

Domowa kiełbasa drobiowa podsuszana z Airfryer z dodatkiem zielonego pieprzu.
To kolejna domowa kiełbasa przygotowana w Airfryer. Ta kiełbasa tym razem jak biała kiełbasa przygotowana jest w naturalnych jelitach, po upieczeniu w Airfyer była podsuszana 96 godzin w temp. pokojowej.
Ostatnio podałam Wam przepis na Domowa kiełbasa z indyka z Airfryer i Domową kiełbasę żywiecką z Airfryer , obie te kiełbasy są jak z najlepszego sklepu z wędlinami. W kolejce czeka przepis na kiełbasę zwyczają z czosnkiem niedźwiedzim również podsuszaną.
Polecam też przygotowywanie białej kiełbasy, chorizo, palcówkikabanosów suszonych czy też domowej kiełbasy w słoikach.
Domowa kiełbasa drobiowa przygotowana z indyka i kurczaka
mięso (2,5 kg pół na pół) nie była mielona tylko siekana (a mięso peklowało się w przyprawach- gotowa mieszanka z dino do kiełbasy śląskiej, + dodane 2 łyżki majeranku i 1 łyżka rozgniecionego zielonego pieprzu, mięso stało całą noc na balkonie, było -1 ).
Kiełbasa nadziana w naturalne jelita, po obsuszeniu w temp. pokojowej ok.8 godz. piekła się w Airfryer w 80°C przez 1 godz., kiełbasa została w komorze airfryer do następnego dnia, następnie była podsuszana przez 4 dni w temp. pokojowej, smacznego.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *